-->

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στίχοι Ναζίμ Χικμέτ - Κατεβάστε και ακούστε τον δίσκο "πολιτικά τραγούδια"

Φίλοι κι αδέλφια της ψυχής μου. Εσείς που πέσατε στις φυλακές και στα νησιά της κόλασης, που σας κρατάν αλυσωμένους μες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί πολεμάτε για την ανεξαρτησία, το ψωμί και τη λευτεριά του ελληνικού λαού, δεχτείτε την αγάπη και τον θαυμασμό μου. 

Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουνε τους ίδιους θανάσιμα μισητούς εχθρούς: τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του. 

Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας, φιλιωμένοι ὁ ένας με τον άλλο, με τη βοήθεια των φιλειρηνικών λαών όλου του κόσμου, θα τσακίσουνε στο τέλος αυτούς τους εχθρούς τους. Αυτό το πιστεύω. Ὁ δικός σας ένδοξος αγώνας είναι μία από τις πιο λαμπρές αποδείξεις ότι θα νικήσει ἡ υπόθεση της ειρήνης, του ψωμιού και της λευτεριάς. Σας σφίγγω όλους μ᾿ αγάπη στην αγκαλιά μου.

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ 

10/8/1951 Βερολίνο
Κατεβάστε και ακούστε τον δίσκο «Πολιτικά τραγούδια».

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD

1 ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
2 ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
3 ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ (τραγουδά ο Θάνος Μικρούτσικος)
4 Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΕΡΑΤΕΡ
5 Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΧΟΥΛΙΑΝ ΓΚΡΙΜΑΟΥ
6 ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ
7 ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
8 ΑΝ Η ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ
9 ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ ΜΠΕΝΤΡΕΝΤΙΝ Ι
10 ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ ΜΠΕΝΤΡΕΝΤΙΝ ΙΙ
11 ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΜΕΣ΄ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
12 Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

downloading: Καλή σας ακρόαση!

1 σχόλιο:

  1. Επισημαίνουμε και διορθώνουμε το λάθος! Ο τίτλος του δίσκου είναι "Πολιτικά τραγούδια". Ο επίσης πολύ καλός δίσκος "τροπάρια για φονιάδες" είναι σε στίχους Μάνου ΕΛευθερίου και όχι Ναζίμκ Χικμέτ και μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή